בעתירה שהוגשה לבג"ץ נטען כי הרחבה שתוכננה לרפורמים ("עזרת ישראל") נבנתה מלכתחילה ללא היתרים ואישורים ותוך עבירה על החוק.
העתירה הוגשה ע"י עמותת 'בצדק' כדי שזה יורה למדינה לפרק את הרחבה המתוכננת לרפורמים כיוון שנבנתה ללא היתרים ואישורים מאף גורם למרות שמדובר באתר ארכיאולוגי פעיל.
כידוע לפני מעל שנתיים אישרה הממשלה את "מתווה הכותל" בו יועד החלק הדרומי של הכותל הדרומי להימסר לידי הרפורמים בכדי שיתפללו שם תפילות שאינן לפי מסורת ישראל.
לאחר ביקורות רבות הממשלה ביטלה בסופו של דבר את המתווה המתוכנן. אמנם, לאחרונה נעשים כמה צעדים להכשיר רחבה באזור זה וכעת מתברר שכל ההתנהלות בהקשר זה אינה חוקית ומלכתחילה נעשתה ללא התחשבות בחוק ובמנהל התקין.
עמותת "בצדק", המיוצגת על ידי עוה"ד אלדד רבינוביץ', מתריעה בעתירה כי במת התפילה שהוקמה באתר הארכיאולוגי קשת רובינסון הצמוד לכותל המערבי, הוקמה ביודעין כמבנה בלתי חוקי ללא היתר ואף ללא בקשת היתר ובניגוד לתכנית החלה במקום. על כן דורשת העמותה, כי הבמה תבוטל מידית. העמותה מאשימה בעתירה את ממשלת ישראל באמצעות משרדיה השונים וחברות ממשלתיות בהקמה הבלתי חוקית.
יש לציין כי ביום חמישי האחרון נערכה בעיריית ירושלים הצעת החלטה להפסקת עבודות השיפוץ לרחבה, אך היא הוסרה מסדר היום בהוראת ראש העיר ניר ברקת.
מתחם קשת רובינסון הוא גן ארכיאולוגי, המהווה אתר עתיקות מוכרז כדין, הנמצא למרגלות אחד משערי הכניסה החשובים להר הבית ונבנה בימי בית המקדש השני. הוא פרוס סביב יסודות המעלה לשער, חנויות הסוחרים שלצידם, והמקוואות של העולים לרגל מהמרשימים בעולם.
עמותת "בצדק" תוקפת בעתירה את גורמי הממשל וטוענת כי במת התפילה מהווה מפגע תכנוני ופוגעת אנושות בשלטון החוק ומהווה דוגמא שלילית לאזרחי המדינה.
בעתירה נכתב "בית המשפט הנכבד הוא החסם האחרון בפני הנצחתה של עבירת בניה מובהקת בלבו של גן ארכאולוגי מפואר, ובפני השרירות וניצול השררה…. בית המשפט הנכבד מתבקש לשים קץ לפגיעה הקשה בשלטון החוק ובאמון הציבור הנגרמת בדיוק ממעשים כגון אלה שביסוד העתירה דנן".