בין עשרות האלפים שעלו להתפלל בכותל המערבי בחג הסוכות ,מאות מתפללים פקדו את 'הכותל הקדום' – החלק הדרומי של הכותל המערבי מתוך אמירה פשוטה וברורה- שהכותל קדוש לכל אורכו ועם ישראל מתפלל בו כמסורת ישראל מדורי דורות.
לב לא מחלקים וגם את קדושת הכותל אי אפשר לחלק!
לפרטים והצטרפות לתפילות ניתן לפנות לאריאל 050-5515573
קראו את תיאור התפילות מתוך כתבה בעיתון "הארץ":
(יאיר אטינגר)
בעוד שפשרת הכותל מתמסמסת בממשלה ונסחבת בין בתי משפט, עשרות מתפללים אורתודוקסים קובעים עובדות בשטח ועורכים מדי יום בחג הסוכות תפילות חגיגיות במתחם המיועד לתפילות לא אורתודוקסיות. המתפללים, שמגיעים למתחם קשת רובינסון בעקבות מסע הסברה של גופים דתיים־לאומיים, מקיימים כמה פעמים ביום תפילות על הבמה המוגבהת שהוקמה בקיץ 2013 ביוזמת השר לשירותי דת אז נפתלי בנט, כפתרון זמני עבור נשות הכותל והזרמים הלא־אורתודוקסיים, ובנקודה נוספת, המכונה "מרפסת נשות הכותל".
לפי ההחלטה שקיבלה הממשלה בינואר, המתחם כולו מיועד לתפילות לא אורתודוקסיות ומעורבות, ללא הפרדה מגדרית וללא מחיצה קבועה בין גברים ונשים. אלא שכל עוד השר לשירותי דת – דוד אזולאי מש"ס – לא חתם על התקנות הקשורות להחלטת הממשלה, אין לה משמעות, ולכן אין מניעה לקיום תפילות אורתודוקסיות במקום או להקמת מחיצות הפרדה ארעיות, כפי שנעשה השבוע. בחודש אלול נערכו ברחבה גם מנייני סליחות.
את התפילות האורתודוקסיות ב"עזרת ישראל", הרחבה שאמורה להיות לא אורתודוקסית, ניתן לקיים בכל יום מימי השנה (הרחבה פתוחה כל ימי השבוע, 24 שעות ביממה), אבל התפילות ההפגנתיות של הימים האחרונים הן ביטוי נוסף להתפרקותה של פשרת הכותל. זאת, בזמן שגם נשות הכותל ומתפללות מהחוגים האורתודוקסיים־ליברליים לא מרפות ממאבקן להתפלל ברחבה הנתונה לפיקוחו של רב הכותל, שתוכנית הממשלה מגדירה אותה במפורש כאורתודוקסית. גם אתמול בבוקר קיימה קבוצת מתפללות הנקראת "תפילת נשים בכותל" תפילה בעזרת הנשים של הרחבה המרכזית. ניסיון של המתפללות להבריח ספר תורה במטרה לקרוא בו נכשל, וגבר שניסה להבריח עבורן ספר מעזרת הגברים עוכב לחקירה בידי המשטרה.
את התפילות האורתודוקסיות ב"עזרת ישראל", הרחבה שאמורה להיות לא אורתודוקסית, ניתן לקיים בכל יום את התפילות האורתודוקסיות בכותל הלא אורתודוקסי יזם מרכז ליב"ה, המזוהה עם הזרם החרדי־לאומי. בהודעות טקסט ווטסאפ שהופצו השבוע נכתב כי בכל אחד מימי חול המועד יתקיימו "בכותל הקדום! (במקום אותו הממשלה רוצה לתת לרפורמים)" תפילות מנחה וערבית, וביניהן שיעור תורה. עוד נכתב, כי "בימים אלו הרפורמים מגבירים את מאבקם ומנסים לטשטש את הזהות היהודית הפשוטה שהחזיקה 3,500 שנה ולהפוך את היהדות למשהו אחר. אנחנו מחזקים את היהדות ושומרים על הכותל וממשיכים את מסורת הנצח. עד בניין בית המקדש חג שמח!". כן הופצו כרוזים המצטטים את הרבנים הראשיים לישראל לשעבר אברהם קוק, יצחק נסים ואיסר אוונטרמן, שהגדירו את "הכותל הדרומי" כמתחם קדוש במעמד זהה לזה של רחבת התפילה המוסדרת, הנתונה כיום לפיקוח רב הכותל. הקריאה הצליחה מעל המשוער: מתפללים דתיים מגיעים לא רק לתפילת מנחה וערבית במקום, אלא גם לתפילות שחרית במניינים אורתודוקסיים. מתפללים קונסרבטיבים ורפורמים משתמשים גם הם ברחבה, אבל לא בתדירות שבה פקדו אותה השבוע האורתודוקסים. לא נרשמו חיכוכים במקום.
לכתבה המלאה לחץ כאן